2009. június 17., szerda

Itt van a szemünk előtt!

Az egyik ismerősöm megajándékozott évekkel ezelőtt egy stilizált macskafigurával.

A fából készült , alig öt cetiméteres ülő faszobor aránytalan nagy fején szem nem látható.Az az érzése a nézőnek, hogy talán a fekete hosszú bundácska takarja a cica szemét,amit festéssel jelenített meg a készítője.

Itt ül a polcomon.Ő lát engem,mutatja magát.Csupán a szeme nem látszik dacolva az őt szemlélővel .
Üzenni akar!
Gyakran eltűnődtem ezen, amikor is következő történetet olvastam John Kalench könyvében (MLM sikerkalauz)

"A gyémántmező története:
A gyémántmező története a gyémántláz kezdetén játszódik, és egy Afrikában élő farmerről szól.
Történetünk hőse egy utazótól megtudja, hogy emberek milliókat keresnek gyémántbányák feltárásával. Azonnal eladja farmját és maga is felfedezőútra indul.

Az egész kontinenst végigjárja és nem talál semmit.Végül - egy fillér nélkül betegen és csüggedten - öngyilkos lesz : a folyóba öli magát.

Jóval előtte az az ember, aki megvette hősünk farmját egy nagy szokatlan kinézetű követ talál a farmot keresztülszelő folyócska medrében. mivel még sosem látott hasonlót,nem dobja el, hanem zsebre rakja.

Ekkor ugyanaz az utazó látogat el a farmra, akitől hősünk a gyémánról hallott.
Megvizsgálja a követ,majd közli a farmerrel, hogy ő találta meg az addig is valaha látott legnagyobb gyémántot, mely a leggazdagabb király ékszergyűjteményének a díszére válna.
Legnagyobb megrökönyödésére a farmer így válaszol:
- Ó , de hiszen az egész farmom tele van ilyen kövekkel!
Hogy rövidre zárjam a történetem a farmról-melyet az első farmer azért adott el,hogy elindulhasson gyémántot keresni - kiderült, hogy a VILÁG EGYIK LEGGAZDAGABB GYÉMÁNTBÁNYÁJA! "