2009. január 18., vasárnap

Adok egy kulcsot!

Meglátogattam barátnőmet az egyik vidéki városban karácsony előtt. Bevett szokás nálunk, hogy ilyenkor "kiszabadítja" magát butikjából, és a közeli cukrászdában csevegünk egy órányit. Mondanivalónk akad ilyenkor bőven.

Miközben várakoztam rá üzletében, megakadt a szemem egy nyakláncon függő medálon. Egy kulcsot ábrázolt "életnagyságban" Ez a kulcs annyira fogva tartotta a szemem, hogy nem tudtam az üzletből kijönni nélküle. Így hát megvettem.

Az úton hazafelé egyfolytában azon tűnődtem, mi az, ami annyira magával ragadott ebben, a hétköznapinak tűnő tárgyban.

A jelentése?
Mit is jelent legtöbb ember számára a kulcs? A kulcs szimbolikus értelemben?
A gondolatáradattal bizsergő érzések párosultak:
- Kulcs a szívemhez
- A tudás kapujának kulcsa
- Kulcs a kapcsolataimhoz
- Kulcs az egészségemhez
- Kulcs a jövőmhöz
- A siker kulcsa
- Szabadság kapujának a kulcsa

A megjelenése?
Ekkor döbbentem rá, hogy a mesterien megformázott medál csiszolt kristályában, az őt csodáló arca tükröződik vissza. A tündérmesék gyakori kelléke , a varázstükör, és a varázsgömb jutott eszembe erről, ami a főszereplőkkel a megláttatja a valóságot. A múltat, a jelent, illetve útmutatásul a jövőt.
Tagadhatatlan, engem elvarázsolt a kulcs. Így hát megmutatom mindenkinek. Neked is. Arcok mögött emberek, akik megoldásokat keresnek. S lám itt egy kulcs.

Milyen megoldásokat keres a legtöbb ember ma? - motoszkált bennem a kérdés.
A válasz egyszerű:
A nyugdíjét, a hitelek kifizetését, a gyerekek taníttatásét, az anyagi függetlenségét, a több szabad időét, nyugalomét, magasabb jövedelemét, a gondoskodásét, az álomutazásét, az új otthon megteremtését, anyagi jólétét, a gazdagságét, az egészségét, idilli család kialakításáét stb

" HEURÉKA" . " EZ NEM VÉLETLEN! " Amire már régen gondoltunk, de kimondatlan szóként keringett lényünkben: - Kell egy kulcs, mely a megoldások kapuját nyitja!
Tehát adok egy kulcsot a kezedbe, amivel szélesre tárhatod új világod kapuját.
Gazdag jövőd kapuja előtt állsz! Csak használd a kulcsot!
Mert ezzel a kulccsal kiszabadítod magad a mókuskerék áldatlan állapotából, az alkalmazottak kiszolgáltatott helyzetéből.
Ezzel a kulccsal, olyan életet nyitsz családodnak, amire mindig is vágytál, csak nem merted elhinni, hogy ez neked jár.

Ezzel a kulccsal egy olyan világba lépsz, ahol szabadon cselekszel, mikor, kivel, hogyan töltöd időd, mert ezzel a kulccsal áldozhatsz vágyaid oltárán.
Ezzel a kulccsal megvalósítod önmagad.
Rajta ! Fogd és használd a kulcsot! Tárd szélesre a kaput!
Ezzel helyet foglalsz a jövőd kezdetén, innen legszebb a kilátás!