2008. november 3., hétfő

Jókor jó helyen

"De jó, hogy ez velem történt meg! "Érezted-e már ezt valaha? Mire is gondolok? A gazdag érzésekre:egy sikeres vizsgára, egy kellemes találkozóra, egy varázslatos utazásra, egy nagyszerű társra,egy kiváló befektetésre, egy lelkes munkatársra.Könnyen rátalálni egy jó fekvésű ingatlanra, egy potenciális , ha úgy tetszik gazdag vevőre,nagy tudású szakemberre,aki ellát tanácsokkal.Gyorsan elérni egy jó karbantartót, aki segít megoldani műszaki problémádat.
Szerinted ez véletlen ?

A kíváncsi emberi természet keresi kérdéseire a válaszokat. Van aki már gyermekkora óta, van aki, ötven éves kora után.

Vannak-e véletlenek?

Aki olvasta Rhonda Byrne : A titok című könyvét és látta a témát kiegészítő filmet tudja a választ.
A bennünk lévő, kellemes gondolatok (bizsergetó érzések), a vágy, a szenvedély a célorientáltság mind fontos eleme életünk irányításának. Hogy jókor jó helyen legyünk. A sikeres,tehetős,gazdag emberek újból és újból átélik ezt.

Az elme működéséről sokat tudunk,viszont számos titkának feltárása még várat magára .
Íme egy ókori nagy gondolkodó :
Anaxagorász (i.e. 500 - 428) Kis-Ázsiában született, ő volt az első filozófus, aki Athénba ment tanítani. Harmincévi működés után perbe fogták istentelenség vádjával (a napot izzó fehér kődarabnak nevezte), de valójában Periklésszel folytatott barátsága miatt száműzték Athénból. Azt tanította, hogy a világban lévő dolgok általa magoknak nevezett részecskékből tevődnek össze. Ezekben a magokban minden létező dolog benne rejlik, bármely parányi mértékben is. "Önmagában véve minden dolog kicsi is meg nagy is" - mondta. Amelyik dolog túlsúlyba kerül a magokban, az válik belőle. Tehát Anaxagórász szerint nincs keletkezés és pusztulás, csak keveredés és szétbomlás van. Ezeket a folyamatokat a nousz, 'ész, értelem' rendezi és indítja el, de később nem szól bele működésükbe.
{Forrás: Barcs, Lehmann, Szőke: Filozófia} [ac]
Mindennek megvan a maga ideje-mondják a bölcsek.Intenek nyugalomra,sugallva várj nyugodtan,NYUGODTAN (ne aggódj),s örömmel tekints a jövőbe, mert a megoldás úton van. Ekkor már tudjuk a választ a véletlenek működésére, s megértjük miért is vagyunk jókor jó helyen. JÓKOR JÓ HELYEN.
A csodálatos az, hogy mindez mi vagyunk. Emberek. Te, Én, Ők, Ti Mindenki.